Nyårsafton 2024 spenderades hemma på ranchen med vedklyvning och bakning på schemat.
Inte mycket att säga om det, livet på landet kan bli rätt ensamt, men samtidigt är det skönt att inte behöva leva upp till någon annans förväntningar eller krav. Dagen bjöd för övrigt på lätt duggregn och cirka 5 plusgrader.
Denna gången bakade jag bullar på vetemjöl special för att se hur det påverkar jäsningen. Vetemjöl special skall, som jag ha förstått det, innehålla mer protein och skapa ett luftigare bröd. Jag kör på vetemjöl special från Garant köpt på Willys, inget snordyrt hipster-mjöl i denna stugan.
Jag har testat att köpa riktigt snobbiga mjölsorter som det yras om på diverse franska bageri-program, ig-konton osv. Bl.a Manitoba Cream, och annat sånt. Specifika typer av speltvete, bla bla bla. Inget av det imponerade mer på mig än helt vanligt vetemjöl (eller då vetemjöl special):)
Vad kul Cecilia 🙂
Jag har inte provat några av de “finare” varianterna utan körde direkt på snålvarianten 😛
Men då vet jag att det troligtvis ger mest pang för pengen 😀